Framside
01 Oktober
11:00 Gudstjeneste, Haga Kyrkje

Nordviksæterstemna med konsert etterpå

Sæterstemna er eit treff mellom samningar og vaksdalingar som har halde på i over 100 år. Ein møtes på stølen og held gudsteneste i lag, syng, pratar, grillar og kosar oss i lag, før ein ruslar ned igjen kvar til sitt. I år held Frode Kvamsøe frå Vaksdal andakt, og etter gudstenesta vert det konsert v/ Arild B. Nielsen.

Arild B. Nielsen er musikar og dirigent. Han spelar på  trompet /flygelhorn/ lur / seljefløyte. Arild har musikk utdanning på trompet og som dirigent fra inn og utland. Han er aktiv som solist, dirigent og seminarhaldar for korps og storband. I 1987 starta han Jondal Storband, i dag Hardanger Big Band, der han fortsett er leiar.

http://samnanger.kirkene.net/img/04_09_2015_Nyheit/Arild_LUR.jpg"I min verden som utøver av musikk og kunst er det instrumentene trompet, flygelhorn, neverlur, seljefløyte og trommer som har fulgt meg gjennom årene, men det er trompet og neverlur som er meg nærmest for tiden. Som utøver prøver eg å formidle mine eigne tanker og følelser gjennom musikken, med inspirasjon blant anna frå den Norske natur og folkemusikk, men på ein ny måte- eller min måte. For tiden er det den improviserte -  egenproduserte musikken som står i fokus.

Instrumentene mine har hjulpet meg med å skape opplevelser for andre gjennom å formidle følelser og stemninger, og håper på den måten å kunnet gi publikummet noe å ta med seg inn i kvardagen.

Gjennom enkle melodier, lydforming og klangfarger, både som solist og i samarbeid med andre, er målet mitt at lytteren får oppleve noe ekstra, noe spennende og nytt."

Vel møtt til ein koseleg dag på fjellet i Guds frie natur!

Av: Bente Dyrøy Bødker   Publisert: 23.05.2017

Se tidligere utgaver »

Kyrkjekontoret ligg i kyrkja på Haga og har til vanleg opningstid
mandag-fredag frå kl 10.00 - 14.00.

Kundepålogging

Brukarnamn: